Zapraszamy osoby fizyczne, koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, właścicieli gospodarstw agroturystycznych oraz przedstawicieli branży gastronomicznej, którzy prowadzą działalność na terenie powiatów: kieleckiego, sandomierskiego, opatowskiego i ostrowieckiego z wyłączeniem miast Kielce, Sandomierz i Ostrowiec do udziału w konkursie kulinarnym,
pn. „Smaki gęsiny”– na najlepszą potrawę tradycyjną regionu gór świętokrzyskich, którego rozstrzygnięcie nastąpi 11 listopada 2015 r. w Chmielniku.
Organizator zastrzega sobie prawo do powołania jury selekcyjnego, które na podstawie zgłoszeń dokona wyboru startujących uczestników do II etapu konkursu – maksymalnie 15 potraw.
Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są do 30 października 2015 r. na adres:
e-mail: stowarzyszenie.lejdis@op.pl lub biuro@bialelugi.pl lub do siedziby Lokalnej Grupy Działania „Białe Ługi” Trzemosna 27, 26-021 Daleszyce.
Regulamin konkursu / pobierz/
Formularz zgłoszeniowy /pobierz/
Organizatorem Konkursu jest Stowarzyszenie LEJDIS przy współpracy Lokalnej Grupy Działania „Białe Ługi”, Świętokrzyskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach, Urzędu Miasta i Gminy w Chmielniku, Stowarzyszenia „Gęś kielecka z tradycjami” z siedzibą w Chmielniku oraz Świętokrzyskiej Izby Rolniczej.